Waar staat Woolrich bekend om?

Het kledingmerk Woolrich staat bekend om haar creatie voor het buitenleven. De kleding is gemaakt van materialen van de beste kwaliteit en zal ervoor zorgen dat je er altijd stijlvol bij loopt. Woolrich maakt kleding zowel voor dames als voor heren. Bekijk eens Woolrich in de La Boule webshop.

Historie van Woolrich

Het kledingmerk Woolrich is opgericht door de Engelsman John Rick II. In het jaar 1830 startte hij in het Amerikaanse Pennsylvania de eerste Woolrich wolmolen. Vanaf die dag probeerde het kledingmerk zich te onderscheiden in comfort, duurzaamheid, innovatie en eenvoud. Zoals eerder benoemd focust Woolrich zich voornamelijk op outdoor kleding. De stoffen en materialen die Woolrich gebruikt zijn dan ook ideaal voor de buitenlucht. Daarnaast is het materiaal waterafstotend en ideaal op het moment dat dus regent, sneeuwt of ijzelt. Het bijkomende voordeel van deze materialen is dat de kleding er als nieuw blijft uitzien.

Ideaal voor buiten

De stoffen en materialen die Woolrich gebruikt in haar kleding zijn gemaakt voor het buitenleven. Doordat deze kleding  meerdere omstandigheden aankan is dit dus ideaal om te dragen in de bergen, bossen of in de stad met slecht weer. Woolrich heeft kleding voor meerdere buitenactiviteiten zoals wandelen, reizen of skiën. De kledingmerk heeft kleding voor zowel mannen als voor vrouwen. Waarbij de focus voor de mannen ligt op chic, luxueus, zakelijk en casual. Terwijl de focus bij de vrouwen ligt op klassiek, tijdloos, comfortabel en er mooi uitzien.

Woolrich ademt de 19e eeuw en Amerika

Zoals bekend is Woolrich ontstaan in de 19e eeuw in het Amerikaanse Pennsylvania. Het kledingmerk wil deze identiteit behouden. Het begon allemaal met het maken van dekens voor het Amerikaanse leger. Vervolgens is Woolrich wolmolen uitgegroeid tot een modemerk met de Amerikaanse stijl. Uiteraard nog wel beïnvloed door internationale kledingstijlen. De kleding is bedoeld om de meeste extreme weersomstandigheden tegen te gaan. In het verleden werd de kleding ook gebruikt door de Amerikaanse boeren en arbeiders die moesten werken in de extreme kou. De outdoor stijl van Woolrich is als het ware een eigentijdse interpretatie van het Amerika uit de 19e eeuw.